Gewurztraminer Grand Cru Eichberg 2021 - Paul Schneider
Ontdek de verfijning van deze uitzonderlijke Gewurztraminer, afkomstig van de prestigieuze Grand Cru Eichberg. Dit unieke terroir, bestaande uit kiezels, mergel en kalk, samen met het zonnige, droge microklimaat, vormt de perfecte voedingsbodem voor deze expressieve wijn. De 2021 oogst biedt een frisse en delicate wijn, die zich kenmerkt door een geurige neus van tropisch fruit zoals lychee, mango en een vleugje citrus. In de mond ervaart u een zijdezacht mondgevoel, met subtiele kruidigheid en een hint van mineraliteit in de afdronk. De perfecte balans tussen zoetheid en milde zuren zorgt ervoor dat de wijn nooit zwaar aanvoelt. Hoewel hij nu al heerlijk op dronk is, kan deze Grand Cru nog zeker acht jaar verder rijpen. Een subliem glas voor de ware liefhebber van Gewurztraminer!
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Grand Cru Eichberg:
De Grand Cru Eichberg is 58 hectare groot en ligt op een heuvel van 200 tot 340 meter hoog, tussen Eguisheim en Husseren-les-Chateaux. Deze wijngaard ligt aan de voet van de drie kastelen en wordt beschut door de uitlopers van de Vogezen. De Eichberg kent een bijzonder droog en warm microklimaat. Dit was de plek waar de Romeinen de eerste wijnranken in de Elzas aanplanten. In de 11e eeuw had ook de enige paus die uit de Elzas afkomstig was Leo IX hier een wijngaard. In 1983 kreeg de Eichberg de verdiende Grand Cru status. Het terroir bestaat uit kiezels, mergel en kalk. Gewurztraminer is het druivenras dat hier het meest voorkomt. Op afstand gevolgd door Riesling en Pinot Gris. De wijnen afkomstig van de Eichberg staan bekend om hun zeer fruitige karakter en finesse.
Onderscheiding:
De Grote Hamersma: 9 'Elzas Grand Cru-klasse. Gepolijste lychee, ingetogen tropisch fruit. Perzik. Pommelo. Verleidt met honingzoet, intussen pronkend met elegante zuren. Extra dimensie door kruidigheid en gedistingeerde rozen. Beduidend ‘droger’. Rijpe appel met rozijn. Kleine banaan met een grillruitje. Roze grapefruit. Ananas.Tegenwoordig getooid met het goedkeuringsvignet Haute Valeur Environnementale. Geproduceerd met respect voor natuur en omgeving en de belendende percelen.'
Wijn en spijs:
Aziatische kruidige gerechten, sterke kazen zoals Munster, Desserts
Bodem:
Mergel, kalksteen, kiezels
(De kracht van mergel wordt ondersteund door fraaie, aanhoudende en complexe zuren)
Op dronk:
nu tot 2030
Droog - Zoet indicatie:
1 2 3 ►4 5 6 7 8 9
Paul Schneider
Domaine Paul Schneider vind je in het hart van het historische centrum van Eguisheim. Het wijnhuis is gevestigd in een prachtig vakwerkhuis dat in de late middeleeuwen eigendom was van het bisdom van Straatsburg. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot 1663. De familie Schneider beschikt over 13,5 hectare aan wijngaarden, waaronder percelen op de prestigieuze Grand Crus Eichberg, Pfersigberg en Steinert. Ze werken met zorg voor de natuur en terroir in hun wijngaarden. Bij Schneider staat het karakter van het druivenras en het terroir centraal in de wijnen die men maakt. Ze combineren traditie met moderne techniek. Zo worden de druiven met de hand geplukt en langzaam geperst met een pneumatische pers. De wijnen worden vervolgens spontaan vergist in Rvs-tanks met volledige temperatuurcontrole, om daarna te mogen rijpen op 100 jaar oude grote eikenhouten vaten. In het hele proces gebruikt Paul Schneider op een kleine hoeveelheid sulfiet na geen hulpstoffen en ook geen dierlijke producten.