Jo's orange wine 2022 - Paul Schneider
Een van de beste orange wines uit de Elzas! Gemaakt van een verrassende combinatie van Gewurztraminer en Muscat druiven. We hebben aardig wat orange wines uit de Elzas geproeft maar vaak werden we er niet erg enthousiast van. Maar deze wijn van Paul Schneider heeft ons aangenaam verrast. In elk glas Jo's proef je de duidelijke nuances van Gewurztraminer en Muscat - exotisch fruit, mandarijn, lychee en een vleugje peper in de lang aanhoudende afdronk. De Jo's heeft ondanks het gebruik van deze aromatische druivenrassen een verrassend droog karakter. De maceratieperiode is 15 dagen, zolang bleef de wijn tijdens het vergisten in contact met de schillen. Dit geeft de wijn een licht oranje kleur mee en wat extra pit. Ondanks het schilcontact is de wijn vrij van extreme bitters, medicinale smaken of andere specifieke aroma's die je nog wel eens tegenkomt in orange wines en waar wij persoonlijk geen liefhebber van zijn. De wijn puur natuur en heeft op een minimale hoeveelheid sulfiet geen enkele toevoeging.
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Onderscheiding:
De Grote Hamersma: 9- 'De orange-editie van huize Schneider komt met steekhoudende argumenten. Marmelade van mandarijn en pomelo. Het gembert wat, een kruidnagel kruidt, rozebottel prikkelt en een botdroge finale (sec blijkt geen overbelofte, zoals vaak in de Elzas) schoont de mond, in afwachting van meer. Laagje na laagje afpelbaar. Getooid bovendien met het goedkeuringsvignet Haute Valeur Environnementale. Geproduceerd met respect voor natuur en omgeving en de belendende percelen.'
Wijn en spijs:
Aperitief, Sushi, gevolgelte, licht kruidige gerechten
Bodem:
Mergel, kalk
(De kracht van mergel wordt ondersteund door fraaie, aanhoudende en complexe zuren)
Op dronk:
Nu tot 2026
Droog - Zoet indicatie:
1 ►2 3 4 5 6 7 8 9
Paul Schneider
We nemen je mee naar het centrum van het romantische wijnstadje Eguisheim. Hier vind je een prachtig 17e eeuws vakwerkhuis waar de heerlijke wijnen van Paul Schneider worden gemaakt en verhandeld. Schneider is nog een van de weinige wijnproducenten die de wijn in Eguisheim zelf wijn produceert. De wijnen van Paul Schneider zijn zuiver en zijn van een continue hoge kwaliteit. Door de combinatie van traditie en moderne techniek vallen de wijnen bij veel wijnliefhebbers zeer goed in de smaak. Ze bezitten in totaal zo'n 14 hectare aan wijngaarden rondom Eguisheim en Pfaffenheim. Ook hebben ze wijngaarden op de beroemde Grand Crus: Eichberg, Steinert en Pfersigberg.
Lees meer over Paul Schneider en ontdek hun andere wijnen