Pinot Noir Réserve Personnelle 2020 - Alphonse Kuentz
Een ongefilterde en natuurlijke Pinot Noir! Het ongefilterd bottelen heeft een positieve invloed op de kwaliteit, vooral bij deze druivensoort. Het resultaat is een heerlijke, fruitige en een tikje rustieke Pinot Noir. Ze worden relatief laat geoogst en de opbrengst wordt bewust laag gehouden. Na het persen blijft het sap maar liefst 30 dagen in contact met de schillen - een periode die langer is dan wat de meeste wijnproducenten toepassen. Het eindresultaat is een relatief rijke Pinot Noir met smaken van rijpe zwarte kersen, bosbessen en zoete bramen. Deze wijn is perfect te combineren met een sappige steak van de barbecue, smakelijke wildgerechten en een stukje Hollandse belegen kaas. Geniet van de puurheid en de karaktervolle smaken van deze heerlijke Pinot Noir!
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Onderscheiding:
De Grote Hamersma: 8.5 'Pinot noir is de enige toegestane blauwe druif in de Elzas. In veel gevallen vraag je je ook af waarom deze blauwe is aangeplant. Niet waar Kuentz zijn kennis en kunde op heeft toegepast.
Volle wederom wat boertige pinot noir. Zet voor een noordeling zomaar 15 hele procenten alcohol op de teller. Toch nergens de sensatie van gekookt fruit. Condenspruimen. Koele bramen. Koelkastkersen. Wat groene kruiderij.'
Bodem:
Mergel, kalksteen, kiezels
(De kracht van mergel wordt ondersteund door fraaie, aanhoudende en complexe zuren)
Wijn en spijs:
Steak van de bbq, wildgerechten, Hollandse kazen
Op dronk:
nu tot 2026
Droog - Zoet indicatie:
►1 2 3 4 5 6 7 8 9
Alphonse Kuentz
De ambachtelijke wijnproducent Alphonse Kuentz vind je letterlijk aan de Route des Vins in Husseren-les-Chateaux. De huidige eigenaar Jean-Marc Kuentz maakt heerlijke Elzas wijnen met een tikkie boerse inslag. Zijn authentieke wijnen weerspiegelen perfect het druivenras, de wijngaard en het oogstjaar. Momenteel is Kuentz bezig met de omschakeling naar volledig biologische wijnbouw. In de kelder vind je geen moderne RVS-vaten met temperatuurcontrole. Maar wel grote oude wijnvaten die al generaties in de familie zijn. In deze eeuwenoude vaten vergisten en rijpen de wijnen. Kuentz geeft het natuurlijke proces om tot een wijn te komen veel ruimte. Hierdoor is elk oogstjaar weer een nieuwe ontdekking. Daarbij maakt hij wijn met het karakter wat bij het druivenras past. Alphonse Kuentz bezit 17 hectare aan wijngaarden rondom Husseren-les-Chateaux en Voegtlingshoffen.
Lees meer over Alphonse Kuentz en ontdek hun andere wijnen