Elzaswijnen voor de feestdagen

Voor de komende feestdagen kan je met de Crémant d’Alsace, onze unieke Grand Cru’s en Pinot Noir alle kanten op. Twijfel je welke wijn je het beste kunt schenken? Neem gerust contact met ons op, we adviseren je graag.
Crémant d’Alsace
Heerlijke feestelijke mousserende wijnen, zonder het zure gezicht. Onze Crémants zijn een waar feest om van te genieten. De wijnen worden gemaakt volgens een zeer strenge wetgeving. Net als in de Champagne ondergaan alle Crémants een tweede vergisting op de fles. Onze wijnproducenten maken alle Crémants geheel in eigen beheer. Het assortiment voor een ieder wat te bieden. Zo hebben we fijne delicate wijnen tot aan de meer complexe gastronomische varianten. Het paradepaardje voor deze feestdagen is de Crémant Equinoxe van Aimé Stentz. Deze biologische Crémant heeft maar liefst 36 maanden mogen rijpen, is gemaakt van Pinot Blanc en Pinot Noir en is geoogst op het moment dat de dag en de nacht exact even lang zijn.
Grand Crus uit de Elzas
In december pakken we graag extra uit. Een Grand Cru uit de Elzas zal zeker niet misstaan tijdens het kerstdiner. Dit zijn gastronomische wijnen pur sang! Kies voor een Riesling bij gerechte met vis of schep- en schaaldieren. De Pinot Gris gaat perfect met rijke wildgerechten zoals parelhoen of fazant. Terwijl Gewurztraminer zich uitstekend thuis voelt bij meer gekruide en pittige gerechten. De Elzas heeft 51 wijngaarden met een Grand Cru status, bij elkaar gaat het om slechts 4% van de totale wijnproductie van de streek. Onderling verschillen de Grand Crus vaak veel van elkaar, maar één ding hebben ze gemeen. Al onze Grand Cru wijnen worden gemaakt met de grootst mogelijke zorg en aandacht. Zowel in de wijngaard als in de kelder.
Pinot Noir uit de Elzas
Voor veel wijnliefhebbers is Pinot Noir één van de meest favoriete druivenrassen. De Pinot Noir is een lastpost die veel eisen stelt: aan het klimaat, de bodemsamenstelling en het geduld en de visie van de wijnproducent. Vroeger speelde Pinot Noir in de Elzas nauwelijks een rol. Maar de laatste jaren maken steeds meer wijnboeren hele goede Pinot Noir die makkelijk de strijd aankan met de veel duurdere broertjes uit de Bourgogne. Vooral de Pinot Noir die op gebruikte eikenhoutenvaten heeft mogen rusten scoort hoge ogen. De Pinot Noir Fut de Chene van Paul Schneider of nog een stapje hoger de Rouge d’Alsace van de Clos du Vicus Romain van Aimé Stentz zijn niet te versmaden.
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.